Tisk
Jaternice
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jaternice / Jaternicový prejt |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0336 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0336/2265 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – vařený |
Předkladatel | |
Společnost | Jaroslav Tomáš - Řeznictví a uzenářství s.r.o. Velké Hamry 291 468 45, Velké Hamry Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | volně loženo |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 50 % |
vepřové droby | 10 % |
vývar z masa | |
pečivo (pšeničná mouka, voda tuk, sůl, cukr, droždí) | 9 % |
jedlá sůl | |
směs koření | |
jedlé hovězí střevo | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | -1 g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Na řezu je patrná mozaika tvořena částicemi masa, tuku, kůží a koření. Pod obalem vystupují tmavší a světlejší části šedé barvy. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně výrobku je typická pro daný výrobek a po použitém koření. |
Konzistence | Konzistence je soudržná. |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa (50%); |
Technologický postup | Surovinu přemeleme na řezačce, následně v míchačce promícháme se všemi přísadami. Narážíme na narážce do hovězích střev a jednotlivé kusy špejlujeme. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 27.07.2020 06:38:39 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 27.07.2020 06:38:39 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |