Tisk

Jaternicový prejt cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaJaternice / Jaternicový prejt
Číslo cechovní normy2017-08-22-0336
Číslo výrobku2017-08-22-0336/1923
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód295689
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso55 %
vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso)
vepřové kůže
vepřová játra10 %
strouhanka (pšeničná mouka, droždí, jedlá sůl s jódem)
česnek
jedlá sůl
koření
restovaná cibule
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
988 kJ / 100g
235.97 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.1 g/100g
Sacharidy4.7 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny16 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek našedlé barvy. Obsah je středně jemně vypracován s patrným zrněním masa. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch je světle šedý. Jaternice jsou pravidelného plného tvaru.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je typická pro daný výrobek a po použitém koření.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (55%);
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

Surovinu přemeleme na řezačce, následně v míchačce promícháme se všemi přísadami. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.10.2019 07:47:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.10.2019 07:47:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený