Tisk

Jaroměřický Tvaroh tvrdý na strouhání

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh tvrdý na strouhání
Číslo cechovní normy2019-01-14-0417
Číslo výrobku2019-01-14-0417/1845
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - tvaroh tvrdý na strouhání nebo ke strouhání
Charakteristika výrobku

tvaroh tvrdý

Předkladatel
Společnost Jaroměřická mlékárna, a.s.
Kaunicova 198
675 51, Jaroměřice nad Rokytnou
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594000781462
Typ balenívakuové v plastové folii
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko100 %
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
528 kJ / 100g
126.1 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny26.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

mléčně bílá, stejnoměrná.

Vůně a chuť

mléčně nakyslá, bez závad.

Konzistence

pevné kousky do velikosti hrášku, slisované do kompaktní hmoty.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Obsah sušiny  min.  30 %.

Technologický postup

Pasterované mléko se zakvasí čistou mlékařskou kulturou.

Po sražení se tvarohovina rozkrájí, zahřívá a vytužuje.

Poté následuje lisování do tvaru cihly (podkova), chlazení a balení.

Vychlazený tvaroh se porcuje do tvaru bločků o předepsané hmotnosti a vakuově balí do plastové folie.

Po vychlazení se expeduje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Listeria monocyt. neg./25g,
koliform.bakt. nejv. 1 000 KTJ/g, odpovídají nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrob. požadavcích na potraviny

Uživatel
Vytvořeno19.08.2019 08:04:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.08.2019 08:04:06
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě