Tisk
Jaroměřický Tvaroh tvrdý na strouhání
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Tvaroh tvrdý na strouhání |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0417 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0417/1845 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - tvaroh tvrdý na strouhání nebo ke strouhání |
Charakteristika výrobku | tvaroh tvrdý |
Předkladatel | |
Společnost | Jaroměřická mlékárna, a.s. Kaunicova 198 675 51, Jaroměřice nad Rokytnou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594000781462 |
Typ balení | vakuové v plastové folii |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
mléko | 100 % |
mlékařské kultury | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
528 kJ / 100g | |
126.1 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 0.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g/100g | Sacharidy | 1.3 g/100g | z toho cukry | 1.3 g/100g | Bílkoviny | 26.3 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | mléčně bílá, stejnoměrná. |
Vůně a chuť | mléčně nakyslá, bez závad. |
Konzistence | pevné kousky do velikosti hrášku, slisované do kompaktní hmoty. |
Nadstandardní parametry | Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko. |
Technologický postup | Pasterované mléko se zakvasí čistou mlékařskou kulturou. Po sražení se tvarohovina rozkrájí, zahřívá a vytužuje. Poté následuje lisování do tvaru cihly (podkova), chlazení a balení. Vychlazený tvaroh se porcuje do tvaru bločků o předepsané hmotnosti a vakuově balí do plastové folie. Po vychlazení se expeduje. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Listeria monocyt. neg./25g, |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.08.2019 08:04:06 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.08.2019 08:04:06 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |