Tisk

K-Jarmark prostě čerstvý sýr

NázevHodnota
Cechovní normaČerstvý nezrající sýr včetně termizovaných ochucený a neochucený
Číslo cechovní normy2019-06-05-0437
Číslo výrobku2019-06-05-0437/2366
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

sýr čerstvý termizovaný

Předkladatel
Společnost Jaroměřická mlékárna, a.s.
Kaunicova 198
675 51, Jaroměřice nad Rokytnou
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727013128
Typ baleníkostka balená ve vícevrstevné Alu folii
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana100 %
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 412: Guma guar (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 410: Karubin (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1205 kJ / 100g
287.8 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19.5 g/100g
Sacharidy2.6 g/100g
z toho cukry2.4 g/100g
Bílkoviny5.2 g/100g
Sůl0.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva bílá s lehce smetanovým odstínem.

Vůně a chuť

mléčně nakyslá, smetanová.

Konzistence

stejnorodá, hladká.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
obsah sušiny min. 36 %;
obsah tuku min. 26 %.

Technologický postup

Pasterovaná čerstvá smetana s požadovanou tučností se zakvasí čistou mlékařskou kulturou, přidá se syřidlo.
Po prokysání se sraženina zahřeje na teplotu ca 80-85 °C a odstředí na odstředivce. Do vzniklého polotovaru se přidá sůl, přidá se stabilizátor, sýr se přichladí na teplotu do 50 °C a balí do hliníkové folie.

Po vychlazení na teplotu 2-8 °C se výrobek expeduje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina minimálně 36 %;
Obsah tuku minimálně 26 %;
Listeria monocytogenes neg./25 g
– Dle platné legislativy

Uživatel
Vytvořeno26.11.2020 08:08:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.11.2020 08:08:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g