Tisk

Jaroměřické žervé vanička

NázevHodnota
Cechovní normaČerstvý nezrající sýr včetně termizovaných ochucený a neochucený
Číslo cechovní normy2019-06-05-0437
Číslo výrobku2019-06-05-0437/2368
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

sýr čerstvý termizovaný

Předkladatel
Společnost Jaroměřická mlékárna, a.s.
Kaunicova 198
675 51, Jaroměřice nad Rokytnou
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594000784166
Typ baleníPP vanička s Alu víčkem a PET převlečným víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana100 %
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1039 kJ / 100g
248.15 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny16.0 g/100g
Sacharidy2.3 g/100g
z toho cukry2.3 g/100g
Bílkoviny4.9 g/100g
Sůl0.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva bílá s lehce smetanovým odstínem.

Vůně a chuť

mléčně nakyslá, smetanová.

Konzistence

stejnorodá, hladká.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
obsah sušiny min. 34 %;
obsah tuku min. 24 %.

Technologický postup

Pasterovaná čerstvá smetana s požadovanou tučností se zakvasí čistou mlékařskou kulturou, přidá se syřidlo.
Po prokysání se sraženina zahřeje na teplotu ca 80-85 °C a odstředí na odstředivce. Do vzniklého polotovaru se přidá sůl a  sýr se balí zahorka do PP vaničky

Po vychlazení na teplotu 2-8 °C se výrobek expeduje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina minimálně 34 %;
Obsah tuku minimálně 24 %;
Listeria monocytogenes neg./25 g
– Dle platné legislativy

Uživatel
Vytvořeno27.11.2020 10:06:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.11.2020 10:06:42
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g