Tisk

IQejce L8 – konzumní skořápková vejce třídy A, s vysokým obsahem jódu

NázevHodnota
Cechovní normaČeská vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Číslo cechovní normy2015-12-02-0026
Číslo výrobku2015-12-02-0026/0621
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost AG MAIWALD a.s.
Benátky 133
570 01, Litomyšl
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594183330457
Typ baleníKrabička na vejce z nasávané kartonáže L8
Velikost balení8 ks
Obrázky
IQejce_8_L
Složení
vejce
jód110 µg/100 g
Vaječný bílek0.2 mg/kg
Vaječný žloutek3.1 mg/kg
Vaječná melanž0.9 mg/kg
Přídatné látky
jód
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
618 kJ / 100g
147.6 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny12.1 g/100g
Sůl0.33 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
jód110
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled:

  • čisté s nepoškozenou skořápkou,
  • barva skořápky bílá až tmavě hnědá,
  • nemyté,
  • označené,
  • rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g)

barva:

  • barva žloutku dle stupnice La Roche  min.8
  • Žloutek – při prosvícení viditelný pouze jako stín, bez zřetelně rozeznatelných obrysů.
  • Bílek – čirý, průhledný.
Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce

vůně: bez cizího pachu

Konzistence
  • pevný žloutek,
  • čistý rosolovitý bílek
Nadstandardní parametry

Produkce vajec ve společnosti rodinného typu, s tradičními hodnotami „českého sedláka“, od zrníčka až po vejce pod dohledem majitele – farmářského synka.

Produkce vajec kura domácího z chovu v České republice, krmeno krmivem vyrobeným ve vlastní České míchárně KS., vejce tříděna a balena v  České republice.

Výrobek – vejce a postup výroby krmných směsí, kterým jsou nosnice krmeny je chráněn českým patentem.

Do krmné směsi se přimíchává mořská řasa s vysokým obsahem jódu, čímž se dosahuje zvýšeného obsahu jódu ve vejci.

Technologický postup
  1. Čerstvě snesená vejce od nosnic jsou dopravována pásovými přepravníky z hal a připravena k  vytřídění.
  2. Vejce jsou dopravena do třídírny, kde jsou vytříděna a hmotnostně rozdělena a zabalena.
  3. Vejce jsou v třídírnách pečlivě prohlížena a tříděna, poškozená vejce jsou okamžitě vyřazena.
  4. Po vytřídění jsou vejce vážena a dle váhy tříděna do jednotlivých váhových kategorií a následně jsou balena do požadovaného typu obalu.
  5. Vejce jsou uchovávána po snášce a po celou dobu skladování při nekolísavé teplotě +5°C až + 18 °C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.03.2018 19:25:30
VytvořilIng. Petr Bonczek
Změněno07.03.2018 19:25:30
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený