Tisk

IQejce L8 – konzumní skořápková vejce třídy A, chytrá vejce s jodem a selenem

NázevHodnota
Cechovní normaČeská vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Číslo cechovní normy2015-12-02-0026
Číslo výrobku2015-12-02-0026/0827
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku

konzumní skořápková vejce s jodem a selenem

Předkladatel
Společnost AG MAIWALD a.s.
Benátky 133
570 01, Litomyšl
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594183331171
Typ baleníArray
Velikost balení8 ks
Obrázky
etikety.indd
Složení
vejce
Vaječný bílek0.2 mg/kg
Vaječný žloutek3.1 mg/kg
Přídatné látky
jódod 110µ / 100g
selenod 40µ / 100g
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Základní výživové hodnoty
Tuky10.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny12.1 g/100g
Sůl0.33 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
jód
selén
Senzorické požadavky
Vzhled

čisté s nepoškozenou skořápkou

barva skořápky bílá až tmavě hnědá

nemyté

označené

hmotnostní skupina L  63 – 73 g

Barva žloutku dle stupnice La Roche min. 8

žloutek při prosvícení viditelny pouze jako stín bez zřetelně rozeznatelných obrysů, bílek čirý, průhledný

Vůně a chuť

chuť typická pro vejce

vůně bez cizího pachu

Konzistence

pevný žloutek

čistý rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec ve společnosti rodinného typu, s tradičními hodnotami“ českého sedláka“ od zrníčka až po vejce pod dohledem majitele-farmářského synka.

produkce vajec kura domácího z chovu v České republice, krmeno krmivem vyrobeným ve vlastní české mícharně KS., vejce tříděna a balena ve vlastních třídírnách v Pohořelicích a Libotenicích.

Nosnice ustájeny v halách s podestýlkou a se snášením do obilných plev, což je v ČR unikát.

Patentovaný postup přimíchávání do krmné směsi mořské řasy s vysokým obsahem jódu a pohanky, čímž se dosahuje zvýšeného obsahu těchto prvků ve vejci.

Vlastní výrobek – vejce je taktéž chráněno českým patentem.

Technologický postup

Čerstvě snesená vejce do plev  jsou od nosnic sbírána a přepravována do třídírny k vytřídění.

Zde jsou pečlivě prohlížena, hmotnostně vytříděna a zabalena do požadovaných typů obalů po 8 Ks, krabičky s uzavřenými zámky, což je taktéž speciální balení, které není v ČR používáno. Poškozená a znečištěná vejce jsou okamžitě vyřazena.

Vejce jsou uchovávána po snášce a po celou dobu skladování při nekolísavé teplotě +5 až +18 st. C.

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle ČCN.

Uživatel
Vytvořeno07.03.2018 19:15:38
VytvořilIng. Petr Bonczek
Změněno07.03.2018 19:15:38