Tisk

Párek lahůdkový

NázevHodnota
Cechovní normaLahůdkový párek
Číslo cechovní normy2015-12-22-0017
Číslo výrobku2015-12-22-0017/1897
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód292195
Typ baleníbaleno do potravinářské vícevrstvé fólie OPALEN + FLEX do ochranné atmosféry
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Párek lahůdkový
Složení
vepřové maso70 %
pitná voda
vepřové kůže
bramborový škrob
cukr
aroma
jedlá sůl
dextróza
koření
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1042 kJ / 100g
248.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.0 g/100g
Sacharidy4.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny12.5 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – zauzený do tmavší zlaté barvy bez tmavých skvrn, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké.

Nákroj – barva narůžovělá, hladký nákroj, jemné vypracování.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová.

Konzistence

Konzistence – tuhá, křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Lahůdkové párky jsou vyrobené z kvalitních surovin, jemně kořeněné a na skusu příjemně křupavé.

Mají stejnoměrnou zlatavou barvu a obsahují 70 % vepřového masa.

Neobsahují žádné náhražky masa (sója, mouka, separáty).

Lahůdkové párky jsou bezlepkové, mohou je tudíž konzumovat lidé trpící celiakií.

Produkt je rovněž bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti.

Technologický postup

• Opracování vepřového masa,
• pomletí masa na mlýnku,
• překlopení masa do kutru,
• přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma,
• promíchání díla.
Dále je surovina narážena do kolagenních střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:
– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě,
– benzo(a)pyren,
– přítomnost lepku.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno23.09.2019 07:08:51
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.09.2019 07:08:51
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený