Párek lahůdkový
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Lahůdkový párek |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0017 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0017/1897 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 292195 |
Typ balení | baleno do potravinářské vícevrstvé fólie OPALEN + FLEX do ochranné atmosféry |
Velikost balení | 0.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřové maso | 70 % |
pitná voda | |
vepřové kůže | |
bramborový škrob | |
cukr | |
aroma | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
koření | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1042 kJ / 100g | |
248.87 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 23.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.0 g/100g | Sacharidy | 4.0 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 12.5 g/100g | Sůl | 2.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – zauzený do tmavší zlaté barvy bez tmavých skvrn, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva narůžovělá, hladký nákroj, jemné vypracování. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová. |
Konzistence | Konzistence – tuhá, křehká, pružná, soudržná po ohřevu. |
Nadstandardní parametry | Lahůdkové párky jsou vyrobené z kvalitních surovin, jemně kořeněné a na skusu příjemně křupavé. Mají stejnoměrnou zlatavou barvu a obsahují 70 % vepřového masa. Neobsahují žádné náhražky masa (sója, mouka, separáty). Lahůdkové párky jsou bezlepkové, mohou je tudíž konzumovat lidé trpící celiakií. Produkt je rovněž bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti. |
Technologický postup | • Opracování vepřového masa, |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: |
Uživatel | |
Vytvořeno | 23.09.2019 07:08:51 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 23.09.2019 07:08:51 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |