Tisk

Myslivecká pečeně krájená

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/2120
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - mleté maso
Charakteristika výrobku

Jedná se o celosvalový tepelně opracovaný masný výrobek z vepřové pečeně, který je na povrchu posypán kořením.
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Trvanlivost je 15 dní.

pokryv (jedlá sůl, sušená zelenina (česnek, petrželová nať);
koření (pepř bílý, bazalka, pepř zelený, kurkuma, pepř černý.

 

upřesnění výživových údajů:

cukry <1,0g

 

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
Typ baleníEurolog
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová pečeně90 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
cukr
pokryv
koření
glukózový sirup
dextróza
extrakty koření
voda
Přídatné látky
E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 1420: Acetylovaný škrob (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 451 - Trifosforečnany
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
477 kJ / 100g
113.92 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.0 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny19.2 g/100g
Sůl3.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů.
Chuť po použitém koření.

Konzistence

Soudržná, pevná konzistence.

Nadstandardní parametry

Obsah masa 90 %.

Technologický postup

Příprava surovin, masírování, tepelné opracování, chlazení, obalení pokryvem, krájení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle platné legislativy.

Uživatel
Vytvořeno29.07.2020 18:19:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno29.07.2020 18:19:33
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g