Hovězí minutkový steak
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/1498 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Výsekové maso hovězí – plátky. upřesnění výživových údajů na 100 g: sacharidy<0,5g cukry<0,5g sůl<0,5g; |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 98594016340212 |
Typ balení | OA (80%02+20%CO2), vanička - 227x178x60 |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
hovězí zadní - mladý býk nebo jalovice | u |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
486 kJ / 100g | |
116.07 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.5 g/100g | Sacharidy | 1.0 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 22.0 g/100g | Sůl | 1.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. |
Vůně a chuť | Přirozená vůně po čerstvém hovězím mase bez cizího zápachu. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa. |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 1 a 2.
K normě je možné přihlásit i vyzrálé hovězí maso podle těchto kategorií: Vyzrálé hovězí maso – suché zrání – doba zrání alespoň 14 dní |
Technologický postup | Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Skladovací podmínky 0 – 4°C; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 30.07.2020 18:36:26 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 30.07.2020 18:36:26 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |