Nízký roštěnec, roštěná
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/1525 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Nízký roštěnec, roštěná – je od boku oddělena rovným řezem těsně podél zádového svalu. Z vnější strany je po bláně zádového svalu odstraněn do poloviny roštěnce oddělující se plátek masa. Z vnitřní strany, v místech po vykostěných hrudních a bederních obratlích je po bláně odstraněn podélný úzký sval oddělující se od zádového svalu. Jsou odstraněny zbytky chrupavek, úlomky kostí a třásně masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Maso Brejcha s.r.o. Brdlíkova 287/1d 150 00, Praha 5 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | volně ložené, kusový prodej |
Velikost balení | 20 kg |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod |
Složení | |
nízký roštěnec, roštěná | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa. |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). |
Technologický postup | Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.03.2019 11:09:04 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.03.2019 11:09:04 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |