Tisk

Hovězí svíčková – STEAK

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/1872
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Výsekové maso hovězí: hovězí zadní výsekové maso – mladý býk.
EAN 98594016340410.

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
Typ baleníDarfresch, spodní vanička černá 230x140x20 mm
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí zadní - mladý býk u
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
526 kJ / 100g
125.63 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.2 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny20.3 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Barva: jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po čerstvém hovězím mase bez cizího zápachu

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Jedná se o část nejhodnotnějšího hovězího masa.

Technologický postup

Vybouraná část ze zadní čtvrtě – hřbetu. Maso pečlivě vykostěné, zbavené třásní masa, vazovice, loje, odštěpků kostí a chrupavky, bez hlubokých zářezů do svaloviny. Balí se jednotlivé části – špičky svíčkové formou darfresh, skin – vakuum

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky 0 – 4°C;
CPM 106, E.Coli 103, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25;
RIL-negativní.

Uživatel
Vytvořeno05.09.2019 08:12:13
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.09.2019 08:12:13
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený