Retro Párek Extra
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Párek |
Číslo cechovní normy | 2016-06-13-0068 |
Číslo výrobku | 2016-06-13-0068/0848 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Párek obsahuje 80 % masa a 8 % sýra; surovina pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso; k dílu se přidává vybraný typ sýru eidamského typu. |
Předkladatel | |
Společnost | Steinhauser, s.r.o. Karasova 378 66601, Tišnov Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 284445 |
Typ balení | jedlé přírodní skopové střívko, baleno v ochranné atmosféře |
Velikost balení | 1 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 70 % |
hovězí maso | 10 % |
pitná voda | |
sýr Eidam | 8 % |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
cukr | |
koření | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1036 kJ / 100g | |
247.43 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 9.1 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 17 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | výrobek úhledného tvaru, bez kouřových skvrn, bez vzduchových dutin. barva ne řezu masově růžová |
Vůně a chuť | vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní; |
Konzistence | tuhá, průžná |
Nadstandardní parametry | Párek obsahuje 80 % masa a 8 % sýra, který dodává párku krémovitost a příjemné aroma. Surovinou pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso. K dílu se přidává vybraný typ sýru eidamského typu. |
Technologický postup | Hovězí a vepřová surovina+ přísady – šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut) |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 17.03.2021 16:10:28 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 17.03.2021 16:10:28 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |