Tisk

Retro Párek Extra

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/0848
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Párek obsahuje 80 % masa a 8 % sýra; surovina pro výrobu je vepřové libové maso a hovězí přední výrobní maso; k dílu se přidává vybraný typ sýru eidamského rypi.

Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód284445
Typ baleníjedlé přírodní skopové střívko, baleno v ochranné atmosféře
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso70 %
hovězí maso10 %
pitná voda
sýr Eidam
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
cukr
koření
extrakt koření
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1036 kJ / 100g
247.43 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.1 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

výrobek úhledného tvaru, bez kouřových skvrn, bez vzduchových dutin. barva ne řezu masově růžová

Vůně a chuť

vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní;
chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích vůní

Konzistence

tuhá, průžná

Nadstandardní parametry

šunka nejvyšší jakosti; obsah ČSB minimálně 16 %

Technologický postup

Hovězí a vepřová surovina+ přísady – šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah ČSB minimálně 16 %; obsahuje 91 % hovězí kýty

Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 11:03:11
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 11:03:11
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený