Tisk

Hovězí kostky na guláš

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/1637
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Maso pochází z jatečného zvířete (kráva), které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.

 

Předkladatel
Společnost AGRO-Měřín, obchodní společnost, s.r.o.
Zarybník 516
594 42, Měřín
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVolně ložené nebo vakuově balené v přepravkách E2.
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen
Složení
hovězí kostky na guláš100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Barva: jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Jatečná zvířata byla narozena a vykrmena v ČR. Maso pouze ze zvířat v kategorii „kráva“ zařazených do ČCN předepsaných tříd systému SEUROP. Bez výskytu vad hovězího masa DFD a bez výskytu vad vepřového masa PSE.

Technologický postup

Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare, veterinárním dozoru a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po zchladnutí masa na předepsanou teplotu v jádře, bourání ve schválené bourárně. Maso je očistěné, odstraněné ložiska tuku a bez třásní masa.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno11.05.2019 19:05:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.05.2019 19:05:06
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený