Hovězí přední bez kosti
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/1416 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Maso pochází z jatečného zvířete (kráva), které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.
|
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY PÍSEK, a.s. Novodvorská 1062/12 142 00, Praha 4 - Písnice Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | pultový volný prodej - baleno v prodejně |
Velikost balení | 0.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | vlastní síť prodejen |
Složení | |
hovězí přední bez kosti | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa. |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 1 a 2.
|
Technologický postup | Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.03.2019 09:14:39 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.03.2019 09:14:39 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |