Hovězí zadní čtvrť
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/2191 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Maso pochází z jatečného zvířete (kráva), které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice. Hovězí zadní čtvrť bez části krku |
Předkladatel | |
Společnost | VETLABFARM s.r.o. Jakubovice 85 56301, Dolní Čermná Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | maso ve visu, kusový prodej |
Velikost balení | 100 kg |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod, maloobchod |
Složení | |
hovězí zadní čvrť | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa. |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). |
Technologický postup | Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro skot Aberdeen-angus. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Skladovací podmínky 0 – 4°C; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.06.2020 11:53:00 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.06.2020 11:53:00 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |