Tisk

Hovězí maso rozbourané

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/2286
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

 
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice, baleno 1 – 5 kg
 

Předkladatel
Společnost Agro MONET, a.s.
č.p.200
66455, Moutnice
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen
Složení
hovězí maso100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Barva: jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).

Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a  třídy protučnělosti 1 a 2.
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).

 

K normě je možné přihlásit i vyzrálé hovězí maso podle těchto kategorií:

Vyzrálé hovězí maso – suché zrání – doba zrání alespoň 14 dní
Vyzrálé maso – mokré zrání – doba zrání alespoň 14 dní
Extra vyzrálé hovězí maso – suché zrání – doba zrání alespoň – 4 týdny
Extra vyzrálé hovězí maso – mokré zrání – doba zrání alespoň – 4 týdny

Technologický postup

Porážka na schválených jatkách. Zrání v chladírně bourárny. Bourání a balení v prostorách vyčleněných pro tento úče. Úchova v chladírně a distribuce.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno31.07.2020 11:44:18
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.07.2020 11:44:18
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g