Hovězí maso rozbourané
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/2286 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Agro MONET, a.s. č.p.200 66455, Moutnice Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | Vakuové balení |
Velikost balení | 2.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | vlastní síť prodejen |
Složení | |
hovězí maso | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa. |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 1 a 2.
K normě je možné přihlásit i vyzrálé hovězí maso podle těchto kategorií: Vyzrálé hovězí maso – suché zrání – doba zrání alespoň 14 dní |
Technologický postup | Porážka na schválených jatkách. Zrání v chladírně bourárny. Bourání a balení v prostorách vyčleněných pro tento úče. Úchova v chladírně a distribuce. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.07.2020 11:44:18 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.07.2020 11:44:18 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |