Tisk

Hovězí roštěná bez kosti

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/1587
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Hovězí výsekové maso – přední maso bez kosti

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
Typ balenívolně ložené v přepravkách E2
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
hovězí roštěná bez kosti100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva typická pro hovězí maso (tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Jatečná zvířata byla narozena a vykrmena v ČR. Maso pouze ze zvířat kategorie „mladý býk“ zařazených do ČCN předepsaných tříd systému SEUROP. Bez výskytu vad hovězího masa DFD.

Technologický postup

Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po vyzrání masa bourání masa ve schválené bourárně. Roštěná je od boku oddělena rovným řezem těsně podél zádového svalu. Z vnější strany je po bláně zádového svalu odstraněn do poloviny roštěnce oddělující se plátek masa. Z vnitřní strany, v místech po vykostěných hrudních a bederních obratlích je po bláně odstraněn podélný úzký sval oddělující se od zádového svalu. Jsou odstraněny zbytky chrupavek, úlomky kostí a třásně masa.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 11:08:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 11:08:26
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený