Tisk

Hovězí maso ve vlastní šťávě

NázevHodnota
Cechovní normaMasové konzervy
Číslo cechovní normy2016-03-21-0118
Číslo výrobku2016-03-21-0118/1655
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594063296958
Typ balenísklo
Velikost balení300 g
Obrázky
HovězíMasoVvą300gREK
Složení
hovězí maso80
vepřové kůže8
pitná voda
cibule
glukózový sirup
extrakty koření
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 407 - Karagenan
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 575 - Glukono-delta-lakton
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1171 kJ / 100g
279.68 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.4 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny15.4 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Nehomogenní dílo s převahou větších kusů hovězího masa, barvy hnědočervené v přiměřeně tuhém aspiku kryté přiměřenou vrstvou tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po hovězím mase a použitých surovinách. Bez cizích pachů. Chuť po použitých surovinách, přiměřeně slaná a kořeněná, typická po hovězím mase. Chuť aspiku mírně slaná. Chuť tuku typická, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý.

Nadstandardní parametry

nižší obsah tuku – max. 20%

bez fosfátů a E 621

vysoký obsah masa – min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo, strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilizačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu. Po vyhodnocení sterilizačního procesu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici – etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,5%

Obsah tuku max. 20%

Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek – konzerva).

Uživatel
Vytvořeno17.07.2019 22:25:10
VytvořilEva Doubková
Změněno17.07.2019 22:25:10
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný