Hovězí plec
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/2270 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Hovězí plec – výsekové maso |
Předkladatel | |
Společnost | ecoproduct s.r.o. Jelcovy Lhotky 5 39301, Pelhřimov Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | vakuové balení |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | e-shop, vlastní rozvoz |
Složení | |
hovězí plec | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
456 kJ / 100g | |
108.91 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 21.3 g/100g | Sůl | 0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | maso z hovězí plece bez kližky, husičky a plátku lopatky z vnitřní strany plece, zbavené třásní masa, koncových šlach a kloubních pouzder. Lopatka čistá vyloupnutá. Tukové krytí z vnější strany odstraněno hladkými řezy bez zářezů do svaloviny, tukové krytí maximálně do výše 3 mm. Hovězí plec bez kosti se dále může dělit na velkou plec, loupanou plec a kulatou plec. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa. |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 1 a 2.
K normě je možné přihlásit i vyzrálé hovězí maso podle těchto kategorií: Vyzrálé hovězí maso – suché zrání – doba zrání alespoň 14 dní |
Technologický postup | hovězí maso bez šlach, vaziv, vakuově baleno |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 27.07.2020 09:50:59 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 27.07.2020 09:50:59 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |