Tisk

Hovězí svíčková

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/2271
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Hovězí svíčková – výsekové maso
Prodej konečnému spotřebiteli

Předkladatel
Společnost ecoproduct s.r.o.
Jelcovy Lhotky 5
39301, Pelhřimov
Česká republika
Definice balení
Typ balenívakuové balení
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkue-shop, vlastní rozvoz
Složení
hovězí svíčková100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
913 kJ / 100g
218.06 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.3 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny23.6 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Barva: jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).

Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a  třídy protučnělosti 1 a 2.
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).

 

K normě je možné přihlásit i vyzrálé hovězí maso podle těchto kategorií:

Vyzrálé hovězí maso – suché zrání – doba zrání alespoň 14 dní
Vyzrálé maso – mokré zrání – doba zrání alespoň 14 dní
Extra vyzrálé hovězí maso – suché zrání – doba zrání alespoň – 4 týdny
Extra vyzrálé hovězí maso – mokré zrání – doba zrání alespoň – 4 týdny

Technologický postup

hovězí maso bez šlach, vaziv, vakuově baleno

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno27.07.2020 09:49:24
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.07.2020 09:49:24
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g