Tisk

Hovězí květová špička darf

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/1504
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Výsekové maso hovězí, steakové vyzrálé maso.

Původ suroviny: Česká republika.

 

upřesnění výživových údajů na 100 g:

sacharidy<0,5g

cukry<0,5g

sůl<0,5g

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016349567
Typ baleníDarfresh, spodní vanička černá 230x140x20mm
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí zadní - mladý býk100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
486 kJ / 100g
116.07 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.5 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny21.9 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Barva: jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po čerstvém hovězím mase bez cizího zápachu.

Konzistence

Konzistence: soudržná, křehká

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).

Technologický postup

Vybouraná část hřbetu mezi podplečím a roštěnou. Maso pečlivě vykostěné, zbavené třásní masa, vazovice, loje, odštěpků kostí a chrupavky, bez hlubokých zářezů do svaloviny. Nechá se zrát a balí se jednotlivé steaky formou darfresh, skin – vakuum

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky 0 – 4°C;
CPM 10 na 6, E.Coli 10 na 3, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25;
RIL-negativní.

Uživatel
Vytvořeno08.09.2020 14:11:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.09.2020 14:11:41
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g