Tisk

Konzumní klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1593
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek.
Přírodní vepřové střevo.

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594164905582
Typ balenívolně ložené v přepravkách E2
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
vepřové maso74 %
pitná voda
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
cukr
koření
extrakty koření
tepelně opracovaná krev
přírodní vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 451 - Trifosforečnany
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1240 kJ / 100g
296.15 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny12.0 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu je znatelná hrubě zrněná struktura masa, barva masově růžová s viditelnými tučnými částmi, povrch obarven na hnědočernou barvu

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení

Vůně příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, mělnění, míchání, plnění do obalů, tepelné opracování, uzení, chlazení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vysoký obsah masa, pouze hovězí maso, bez zvýrazňovačů chuti.

Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 11:31:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 11:31:14
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg