Tisk

Hovězí svíčková

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/2293
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů.

 

Distribuce:
pultový volný prodej ve vlastní prodejně a
rozvoz na objednávku vlastním vozidlem.

Předkladatel
Společnost Statek Netěchovice
Netěchovice 14
375 01, Týn nad Vltavou
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVakuově balené
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen
Složení
hovězí svíčková100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Barva: jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Jatečná zvířata byla narozena a vykrmena v ČR. Maso pouze ze zvířat v kategorii „kráva“ zařazených do ČCN předepsaných tříd systému SEUROP. Bez výskytu vad hovězího masa DFD a bez výskytu vad vepřového masa PSE.

Technologický postup

Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.08.2020 07:14:11
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.08.2020 07:14:11
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g