Tisk

Hovězí roštěná v pepři – v celku Premium

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/2077
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Jedná se o celosvalový tepelně opracovaný masný výrobek z hovězí roštěné, který je na povrchu posypán pepřem.
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Trvanlivost je 21 dní.
Původ masa – ČR.

 

Upřesnění výživových údajů:

cukry <1,0g

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVakuum skin
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí roštěná85 %
pitná voda
černý pepř2 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
koření a extrakty koření
bramborový škrob
cukr
Přídatné látky
E 415 - Xanthan
E 407 - Karagenan
E 1420: Acetylovaný škrob (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
481 kJ / 100g
114.88 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.7 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl3.00 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizího zápachu.

Konzistence

Konzistence: soudržná, pevná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa – 85 %.

Technologický postup

Příprava surovin, masírování s kořením, tepelné opracování, chlazení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno29.07.2020 18:16:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno29.07.2020 18:16:27
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g