Tisk

Houskový knedlík

NázevHodnota
Cechovní normaHouskový knedlík
Číslo cechovní normy2017-09-06-0340
Číslo výrobku2017-09-06-0340/0608
Zařazení dle legislativyHotové pokrmy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Svoboda výroba domácích knedlíků s.r.o.
Blučina 700
66456, Blučina
c
Definice balení
EAN kód8594017540212
Typ balenífólie
Velikost balení600 g
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
kostky do knedlíků (pšeničná mouka, voda, droždí, sůl)10 %
Vaječná melanž2 %
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
894 kJ / 100g
213.52 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy43 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny6.4 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • vzhled: vařeného houskového knedlíku ve tvaru šišky
  • barva: typická, odpovídá použitým surovinám
Vůně a chuť

typická, odpovídá použitým surovinám s jemnou vůní, bez cizích pachů

Konzistence

měkké konzistence, celistvé, na řezu pórovité

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin bez konzervantů, výroba na výrobní lince vyrobené výhradně pro výrobu přílohových knedlíků

Technologický postup

Uvedené ingredience smícháme a následně vypracujeme kompaktní těsto na houskové knedlíky. Po té necháme těsto odpočinout ve zracím koši a následně jej rozdělíme na klonky o požadované hmotnosti. Po té z nich vyválíme kuličky a předáme je do předkynárny, kde za konstantní vlhkosti a teploty nastartujeme proces kynutí. Po té z těchto kuliček vyválíme válečky a uložíme na vytvarovaná síta a předáme do kynárny. Po vykynutí knedlíky přejdou do vařícího boxu, kde se uvaří v páře. Po uvaření jsou knedlíky ihned zabaleny do  folie, abychom předešli úniku páry. Po té výrobky šokově zchladíme a můžeme ihned expedovat a nebo je uložit do doby expedice v chlazeném skladu při teplotě od +2°C do +12°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno06.10.2017 07:45:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.10.2017 07:45:41
Procesní stav
Procesní stavSchválený