Houskový knedlík
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Houskový knedlík |
Číslo cechovní normy | 2017-09-06-0340 |
Číslo výrobku | 2017-09-06-0340/0608 |
Zařazení dle legislativy | Hotové pokrmy |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Svoboda výroba domácích knedlíků s.r.o. Blučina 700 66456, Blučina c |
Definice balení | |
EAN kód | 8594017540212 |
Typ balení | fólie |
Velikost balení | 600 g |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
pitná voda | |
kostky do knedlíků (pšeničná mouka, voda, droždí, sůl) | 10 % |
Vaječná melanž | 2 % |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
894 kJ / 100g | |
213.52 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 0.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g/100g | Sacharidy | 43 g/100g | z toho cukry | 1.2 g/100g | Bílkoviny | 6.4 g/100g | Sůl | 1.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled |
|
Vůně a chuť | typická, odpovídá použitým surovinám s jemnou vůní, bez cizích pachů |
Konzistence | měkké konzistence, celistvé, na řezu pórovité |
Nadstandardní parametry | Kvalita použitých surovin bez konzervantů, výroba na výrobní lince vyrobené výhradně pro výrobu přílohových knedlíků |
Technologický postup | Uvedené ingredience smícháme a následně vypracujeme kompaktní těsto na houskové knedlíky. Po té necháme těsto odpočinout ve zracím koši a následně jej rozdělíme na klonky o požadované hmotnosti. Po té z nich vyválíme kuličky a předáme je do předkynárny, kde za konstantní vlhkosti a teploty nastartujeme proces kynutí. Po té z těchto kuliček vyválíme válečky a uložíme na vytvarovaná síta a předáme do kynárny. Po vykynutí knedlíky přejdou do vařícího boxu, kde se uvaří v páře. Po uvaření jsou knedlíky ihned zabaleny do folie, abychom předešli úniku páry. Po té výrobky šokově zchladíme a můžeme ihned expedovat a nebo je uložit do doby expedice v chlazeném skladu při teplotě od +2°C do +12°C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 06.10.2017 07:45:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 06.10.2017 07:45:41 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |