Tisk

Houska 60 g

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničné běžné pečivo
Číslo cechovní normy2017-12-01-0359
Číslo výrobku2017-12-01-0359/1832
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Pšeničné běžné pečivo, typický tvar ražené housky, s posypem nebo bez posypu.
Všechny suroviny původ ČR kromě droždí a soli.

 

Posyp mák.

Předkladatel
Společnost BEAS, a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595638552325
Typ balenínebalené
Velikost balení60 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka %
voda %
omládek (mouka pšeničná, voda, droždí)10 %
řepkový olej %
droždí
jedlá sůl s jódem
pekařský přípravek (pšeničná mouka, ječná sladová mouka, enzymy hydrolázy, látka zlepšující mouku kyselina askorbová) %
posyp
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1232 kJ / 100g
294.24 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.9 g/100g
Sacharidy52 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny8.5 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Tvar a vzhled – typický tvar ražené housky, pravidelně formovaný, klenutý;
  • Kůrka, povrch – kůrka zlatohnědá, lesklá, sypaná nebo nesypaná posypem;
  • Střída – dobře propečená, rovnoměrně jemně pórovitá, barva světlá.
Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo.

Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná a měkká.

 

Nadstandardní parametry

Pšeničné pečivo bez přídatných látek (v receptuře použity pouze enzymy a kyselina askorbová)

Technologický postup

Příprava a dávkování surovin, mísení a hnětení, zrání těsta, dělení a tvarování, kynutí, posyp, pečení, chladnutí, (případně balení).

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno25.07.2019 06:47:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.07.2019 06:47:23
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě