Tisk
Staročeská houska
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pšeničné běžné pečivo |
Číslo cechovní normy | 2017-12-01-0359 |
Číslo výrobku | 2017-12-01-0359/2071 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo |
Charakteristika výrobku | Pšeničné běžné pečivo. |
Předkladatel | |
Společnost | TESCO Stores ČR a.s. Vršovická 1527/68B 10000, Praha 10 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | nebalené |
Velikost balení | 70 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod,vlastní prodej |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
jedlá sůl | |
cukr | |
řepkový olej | |
pšeničný fermentační přípravek | |
droždí | |
voda | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1242 kJ / 100g | |
296.63 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 4.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g/100g | Sacharidy | 53 g/100g | z toho cukry | 2.8 g/100g | Bílkoviny | 9.3 g/100g | Sůl | 1.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Pečivo s ražbou housky, pravidelně formované, klenuté; vrchní kůrka světlá až zlatohnědá, sypaná nebo nesypaná posypem; spodní kůrka čistá; barva střídy světlá po použitých surovinách; střída jemně pórovitá. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo. |
Konzistence |
|
Nadstandardní parametry | OLEJ ŘEPKOVÝ (Minimální množství 4% na množství mouky) |
Technologický postup | výroba těsta přímým způsobem vedení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.05.2020 12:57:40 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.05.2020 12:57:40 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |