Tisk

Chléb kmínový 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný chléb kvasového typu
Číslo cechovní normy2017-08-22-0322
Číslo výrobku2017-08-22-0322/2395
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku

Obiloviny a výrobky z nich – pekařské výrobky – chléb.

Předkladatel
Společnost TESCO Stores ČR a.s.
Vršovická 1527/68B
10000, Praha 10
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebalené
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka
žitná mouka
žitný celozrnný kvas (celozrnná žitná mouka, voda, žitná mouka, kultura kvasinek a bakterií)
pekařská směs (bramborové vločky, pšeničný lepek, pšeničná bobtnavá mouka, pšeničná mouka, sůl, sušená syrovátka, laktóza)
sůl
přípravek(pšeničná vláknina, žitná mouka, pšeničný lepek, enzymy, kyselina askorbová)
droždí
kmín
voda
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1049 kJ / 100g
250.54 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy48 g/100g
z toho cukry2.3 g/100g
Bílkoviny8.4 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina4.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, daný tvarem ošatky. Vrchní kůrka světle hnědá, mírně pomoučněná s nářezy, mírně sypaná kmínem. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená nepřipálená.
Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých surovinách.

Vůně a chuť

Vůně typická chlebová, příjemně nakyslá po kvasu, slabě po kmínu, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

• Kůrka dobře propečená, křupavá.
• Střída dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Žitná mouka nejméně 30 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků, těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu

Technologický postup
    • Výroba těsta přímým způsobem vedení;
    • Zrání těsta;
    • Tvarování;
    • Kynutí;
    • Pečení;
    • Chladnutí;
    • Ukládání na prodejní plochu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.01.2021 15:17:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.01.2021 15:17:23
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g