Tisk
Chléb kmínový 500 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pšeničnožitný chléb kvasového typu |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0322 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0322/2395 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb |
Charakteristika výrobku | Obiloviny a výrobky z nich – pekařské výrobky – chléb. |
Předkladatel | |
Společnost | TESCO Stores ČR a.s. Vršovická 1527/68B 10000, Praha 10 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | nebalené |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod,vlastní prodej |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
žitná mouka | |
žitný celozrnný kvas (celozrnná žitná mouka, voda, žitná mouka, kultura kvasinek a bakterií) | |
pekařská směs (bramborové vločky, pšeničný lepek, pšeničná bobtnavá mouka, pšeničná mouka, sůl, sušená syrovátka, laktóza) | |
sůl | |
přípravek(pšeničná vláknina, žitná mouka, pšeničný lepek, enzymy, kyselina askorbová) | |
droždí | |
kmín | |
voda | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1049 kJ / 100g | |
250.54 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 1.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g/100g | Sacharidy | 48 g/100g | z toho cukry | 2.3 g/100g | Bílkoviny | 8.4 g/100g | Sůl | 1.5 g/100g |
Ostatní výživové hodnoty výrobku | |
vláknina | 4.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, daný tvarem ošatky. Vrchní kůrka světle hnědá, mírně pomoučněná s nářezy, mírně sypaná kmínem. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená nepřipálená. |
Vůně a chuť | Vůně typická chlebová, příjemně nakyslá po kvasu, slabě po kmínu, bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | • Kůrka dobře propečená, křupavá. |
Nadstandardní parametry | Žitná mouka nejméně 30 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků, těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu |
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.01.2021 15:17:23 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.01.2021 15:17:23 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |