Tisk

Rohlík sedlácky 60 g

NázevHodnota
Cechovní normaVícezrnné pečivo
Číslo cechovní normy2017-08-22-0324
Číslo výrobku2017-08-22-0324/2389
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Vícezrnné pečivo.

Pekařská směs:žitná mouka, slunečnicová semena, sůl, žitná mouka pražená, pšeničný šrot, pšeničné otruby, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, koření, kakaový prášek, dextróza, kyselina askorbová, enzymy.

Předkladatel
Společnost TESCO Stores ČR a.s.
Vršovická 1527/68B
10000, Praha 10
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebalené
Velikost balení60 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka
pekařská směs
slunečnice
olej řepkový
droždí
droždí
voda
posyp: len, sezam, sůl
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1299 kJ / 100g
310.25 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.8 g/100g
Sacharidy46 g/100g
z toho cukry1.5 g/100g
Bílkoviny10 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Tvar rohlík, pravidelně formovaný, klenutý. Kůrka zlatohnědá, až hnědá, lesklá s posypem. Střídka jemně pórovitá s barvou po použitých surovinách se semínky.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro vícezrnné pečivo.

Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná, měkká.

 

Nadstandardní parametry

Bez přídatných látek s výjimkou kyseliny askorbové.
Mlýnské výrobky z jiných obilovin než pšenice a žita a/nebo pseudoobiloviny a/nebo luštěniny a/nebo olejniny v celkovém množství nejméně 7 % z celkové hmotnosti použitých mlýnských obilných výrobků

Technologický postup

 výroba těsta přímým způsobem vedení
 dělení těsta
 zrání klonků
 tvarování pomocí rohlíkového stroje
 ukládání výrobků na plech
 kynutí
 vlažení sypání
 pečení
 chladnutí
 ukládání na prodejní plochu

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.01.2021 14:43:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.01.2021 14:43:19
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g