Vícezrnný rohlík se záparou a kváskem 60 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pečivo se záparou, závařkou nebo měkčenými zrny |
Číslo cechovní normy | 2018-05-05-0385 |
Číslo výrobku | 2018-05-05-0385/2394 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo |
Charakteristika výrobku | Vícezrnné pečivo. Zápara: ovesný kvas (voda, ovesná mouka, startovací kultura), oves, lněná semínka, slunečnicová semínka, chia semínka, quinoa semínka, sůl, konopná semínka loupaná. Zlepšující přípravek: pšeničná mouka, antioxidant (E300), enzymy (lipáza, amyláza, xylanáza, oxidáza), dextróza.
|
Předkladatel | |
Společnost | TESCO Stores ČR a.s. Vršovická 1527/68B 10000, Praha 10 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | nebalené |
Velikost balení | 60 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod,vlastní prodej |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
zápara | |
droždí | |
olej řepkový | |
sůl | |
Zlepšující přípravek | |
voda | |
posyp: len | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1255.4 kJ / 100g | |
299.83 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 6.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.7 g/100g | Sacharidy | 47.1 g/100g | z toho cukry | 2.0 g/100g | Bílkoviny | 10.5 g/100g | Sůl | 1.5 g/100g |
Ostatní výživové hodnoty výrobku | |
vláknina | 4.4 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | rohlíkový tvar, pravidelně formovaný, klenutý. Kůrka světle hnědá, lesklá s posypem lněného semínka. Střídka rovnoměrně pórovitá, vláčná se semínky. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť – příjemná, typická pro vícezrnné pečivo se záparou. |
Konzistence |
|
Nadstandardní parametry | Díky řízenému procesu tepelné úpravy zrn je dosaženo jejich dokonalého nasáknutí – střída pečiva je tak vláčnější, a protože zrna při stárnutí pečiva uvolňují do střídy vlhkost, zůstává pečivo déle vláčné. Výživově bohaté složky potravin ( chia semínka, quinea semínka, konopná semínka) Obsah ovesného kvasu. |
Technologický postup | výroba těsta přímým způsobem vedení; |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.01.2021 18:19:51 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.01.2021 18:19:51 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |