Tisk

Vícezrnný rohlík se záparou a kváskem 60 g

NázevHodnota
Cechovní normaPečivo se záparou, závařkou nebo měkčenými zrny
Číslo cechovní normy2018-05-05-0385
Číslo výrobku2018-05-05-0385/2394
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Vícezrnné pečivo.

Zápara: ovesný kvas (voda, ovesná mouka, startovací kultura), oves, lněná semínka, slunečnicová semínka, chia semínka, quinoa semínka, sůl, konopná semínka loupaná.

Zlepšující přípravek: pšeničná mouka, antioxidant (E300), enzymy (lipáza, amyláza, xylanáza, oxidáza), dextróza.

 

Předkladatel
Společnost TESCO Stores ČR a.s.
Vršovická 1527/68B
10000, Praha 10
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebalené
Velikost balení60 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka
zápara
droždí
olej řepkový
sůl
Zlepšující přípravek
voda
posyp: len
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1255.4 kJ / 100g
299.83 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky6.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.7 g/100g
Sacharidy47.1 g/100g
z toho cukry2.0 g/100g
Bílkoviny10.5 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina4.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

rohlíkový tvar, pravidelně formovaný, klenutý. Kůrka světle hnědá, lesklá s posypem lněného semínka. Střídka rovnoměrně pórovitá, vláčná se semínky.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro vícezrnné pečivo se záparou.

Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá;
  • Střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná a měkká.
Nadstandardní parametry

Díky řízenému procesu tepelné úpravy zrn je dosaženo jejich dokonalého nasáknutí – střída pečiva je tak vláčnější, a protože zrna při stárnutí pečiva uvolňují do střídy vlhkost, zůstává pečivo déle vláčné. Výživově bohaté složky potravin ( chia semínka, quinea semínka, konopná semínka) Obsah ovesného kvasu.

Technologický postup

 výroba těsta přímým způsobem vedení;
 dělení těsta;
 zrání klonků;
 tvarování pomocí rohlíkového stroje;
 odsazení na plech;
 kynutí;
 vlažení dekorace semínky;
 pečení;
 chladnutí;
 ukládání na prodejní plochu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.01.2021 18:19:51
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.01.2021 18:19:51
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g