Tisk

Staročeský rohlík se solí a kmínem

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničné běžné pečivo
Číslo cechovní normy2017-12-01-0359
Číslo výrobku2017-12-01-0359/2076
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Pšeničné běžné pečivo.

Předkladatel
Společnost TESCO Stores ČR a.s.
Vršovická 1527/68B
10000, Praha 10
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebalené
Velikost balení50 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka
jedlá sůl
cukr
řepkový olej
pšeničný fermentační přípravek
droždí
voda
posyp-sůl a kmín
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1257 kJ / 100g
300.21 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy53 g/100g
z toho cukry2.8 g/100g
Bílkoviny9.3 g/100g
Sůl3.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pečivo typického svinutého tvaru; rovné nebo mírně zahnuté, pravidelně formované; klenuté; vrchní kůrka světlá až zlatohnědá, sypaná nebo nesypaná posypem; spodní kůrka čistá; barva střídy světlá po použitých surovinách; střída jemně pórovitá. Na povrchu posyp mákem

Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo.

Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná a měkká.

 

Nadstandardní parametry

OLEJ ŘEPKOVÝ (Minimální množství 4% na množství mouky)
PŠENIČNÝ FERMENTAČNÍ PŘÍPRAVEK (voda, pšeničná mouka, dextróza, sůl, startovací kultura (pšenice))

Technologický postup

 výroba těsta přímým způsobem vedení
 dělení těsta
 zrání klonků
 tvarování pomocí rohlíkového stroje
 ukládání na plech
 kynutí
 vlažení sypání
 pečení
 chladnutí
 ukládání na prodejní plochu

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.05.2020 12:58:37
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.05.2020 12:58:37
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g