Tisk

Hoštické párky

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/0544
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód298505
Typ balenípřírodní střevo a obalová folie PA/PE, ochranná atmosféra a etiketa
Velikost balení1 kg
Složení
vepřové maso50 g/100 g
hovězí maso30 g/100 g
vepřové syrové sádlo
jedlá sůl
extrakty koření
dextróza
kvasničný extrakt
Přídatné látky
E 452 - Polyfosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 300 - Kyselina askorbová
E 250 - Dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1217 kJ / 100g
290.66 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.4 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny13.7 g/100g
Sůl0.75 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo,
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 16:01:57
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno08.09.2017 16:01:57
Procesní stav
Procesní stavSchválený