Hoštické párky
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Párek |
Číslo cechovní normy | 2016-06-13-0068 |
Číslo výrobku | 2016-06-13-0068/0544 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY PÍSEK, a.s. Novodvorská 1062/12 142 00, Praha 4 - Písnice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 298505 |
Typ balení | přírodní střevo a obalová folie PA/PE, ochranná atmosféra a etiketa |
Velikost balení | 1 kg |
Složení | |
vepřové maso | 50 g/100 g |
hovězí maso | 30 g/100 g |
vepřové syrové sádlo | |
jedlá sůl | |
extrakty koření | |
dextróza | |
kvasničný extrakt | |
Přídatné látky | |
E 452 - Polyfosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1217 kJ / 100g | |
290.66 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 26.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 11.4 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 13.7 g/100g | Sůl | 0.75 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pevná, pružná, po ohřátí křehká |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.09.2020 12:56:30 |
Vytvořil | Lenka Kvaltýnová |
Změněno | 25.09.2020 12:56:30 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Smazaný |