Tisk

Rybí salát s jogurtem

NázevHodnota
Cechovní normaRybí salát s jogurtem
Číslo cechovní normy2018-12-11-0407
Číslo výrobku2018-12-11-0407/1237
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Výrobky z marinovanovaných solených a uzených ryb, z rekonstituovaného rybího masa (surimi) a z masa z vodních živočichů (korýši, mlži apod.) - saláty
Charakteristika výrobku

Lahůdkový salát s podílem marinovaných sleďových ryb s příměsí zeleniny; marinované sleďové filety 40 % (pitná voda, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření, sleď (Clupea harengus; sterilovaná zelenina 24% (cibule, zelí, okurky, mrkev, pitná voda, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, kyselina: kyselina citronová, antioxidant: disiřičitan draselný.

Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595190703388
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení135 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
marinované sleďové filety40 %
jogurt bílý23 %
majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma)
sterilovaná zelenina24 %
cukr
Přídatné látky
E 202: Sorbát draselný (Konzervant)
E 211 - Benzoát sodný
Alergeny
4Ryby - Ryby a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Energetická hodnota výrobku
926 kJ / 100g
221.16 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.4 g/100g
Sacharidy4.6 g/100g
z toho cukry3.7 g/100g
Bílkoviny7.6 g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

– vzhled: lahůdkový salát s podílem marinovaných sleďových ryb s příměsí zeleniny, vše rovnoměrně promíchané a dobře spojené majonézou;
– barva: šedo-béžová, jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: příjemná slano-sladko-kyselá, typická pro výrobek z marinovaných ryb s příměsí zeleniny, majonézy a jogurtu.

Konzistence

Všechny částice salátu přiměřeně měkké a křehké.

Nadstandardní parametry

Zaručený podíl marinovaného rybího masa, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv a látek s barvícím účinkem, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, majonéza a jogurt dle ČCN.

Technologický postup

Smíchání nakrájené ryby se sterilovanou zeleninou, vše pořádně spojeno majonézou a jogurtem.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno11.12.2018 09:16:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.12.2018 09:16:07
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg