Tisk

Herkules krájený cca 0,4 kg OA

NázevHodnota
Cechovní normaHerkules
Číslo cechovní normy2016-03-22-0064
Číslo výrobku2016-03-22-0064/0940
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB:1,87

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód296316
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení0.4 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
dextróza
koření
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1635 kJ / 100g
390.49 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy3.4 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl2.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2 mm, bez shluku tukových nebo libových částic.

Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť: průměrně až výrazně slaná, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. zrání a sušení
5. chlazení
6. loupání
7. krájení
8. balení a etiketování

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9
  • povinné zastoupení hovězího masa
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
  • Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení,

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku: 33 g/100g

obsah ČSB: 16,63 g/100g

 

poměrový parametr obsah tuku/ obsah ČSB: 1,98

Uživatel
Vytvořeno18.04.2018 08:36:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.04.2018 08:36:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený