Tisk

Lovecký salám krájený 100g

NázevHodnota
Cechovní normaLovecký salám
Číslo cechovní normy2016-03-29-0164
Číslo výrobku2016-03-29-0164/0910
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód20257811
Typ baleníplastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek (koření, dextróza, askorban sodný)
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2060 kJ / 100g
492 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky44 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy2.4 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny23.0 g/100g
Sůl3.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé

Vůně a chuť

Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná.
Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

1. Povinné použití hovězího masa,
2. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5
3. Bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad
4. Aktivita vody (aw) 0,92
5. Na 100g výrobku bylo použito 140g masa

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.04.2018 08:11:51
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.04.2018 08:11:51
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený