Tisk

Divočák 400g OA

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/1088
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 147g masa. Bez lepku. Nejedlé střívko.

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007484458
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
zvěřina (prase divoké)11 %
jedlá sůl
vepřové kůže
koření
extrakty koření
dextróza
aroma
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2022 kJ / 100g
482.92 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky43 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny16 g/100g
Sacharidy1 g/100g
z toho cukry0.8 g/100g
Bílkoviny25.0 g/100g
Sůl3.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná.

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, růžově červené barvy, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, aromatická, po použitých surovinách a koření.

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

 vysoký obsah masa;
 nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9;
 bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. tvarování do obdélníkového tvaru
5. zrání a sušení
6. chlazení
7. balení a etiketování balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku:36,89;

obsah ČSB: 16,99;
poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB:2,17

Uživatel
Vytvořeno19.08.2020 11:10:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.08.2020 11:10:44
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g