Tisk

Vysočina 600g VB

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/1028
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa. hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,29

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007485912
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
dextróza
koření
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 300 - Kyselina askorbová
E 450 - Difosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1810 kJ / 100g
432.29 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky39 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny16 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny20 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná.

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, masově růžové barvy, bez shluku tukových nebo libových částic

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, aromatická, po použitých surovinách a koření.

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa;
– povinné zastoupení hovězího masa;
– bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačům chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad;
– celkový obsah masa minimálně 130 g na 100 g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních;
– nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0

Technologický postup

1. příprava surovin;
2. mělnění suroviny a míchání díla;
3. plnění;
4. tepelné opracovaní;
5. zrání a sušení;
6. chlazení;
7. balení a etiketování.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah ČSB: 17,06 g/100g

Obsah tuku: 39,06 g/100g

 

poměrový parametr obsah tuku/ obsah ČSB: 2,29

Uživatel
Vytvořeno17.07.2018 15:26:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno17.07.2018 15:26:07
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g