Tisk

Herkules krájený 100 g OA

NázevHodnota
Cechovní normaHerkules
Číslo cechovní normy2016-03-22-0064
Číslo výrobku2016-03-22-0064/0937
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB:1,87

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592711002777
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
dextróza
koření
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1635 kJ / 100g
390.49 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy3.4 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl2.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2 mm, bez shluku tukových nebo libových částic.

Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť: průměrně až výrazně slaná, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá. Příjemná na skus.

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9
  • povinné zastoupení hovězího masa
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
  • Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení,

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku: 33 g/100g

obsah ČSB: 16,63 g/100g

 

poměrový parametr obsah tuku/ obsah ČSB: 1,98

Uživatel
Vytvořeno18.07.2018 07:39:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.07.2018 07:39:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě