Tisk

Grilovací klobása se sýrem Gouda 600g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0077
Číslo výrobku2016-08-08-0077/1517
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Gouda (pasterované kravské mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, syřidlo)

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód20105747
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
sýr Gouda10 %
pitná voda
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
vepřové střívko
bramborový škrob
směs koření
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1169 kJ / 100g
279.2 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy0.4 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny17.0 g/100g
Sůl2.10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť – výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.

Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0
Technologický postup

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno23.03.2019 19:13:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.03.2019 19:13:36
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený