Tisk

Klobása + 15 % sýr Camembert Grill menu 300 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2086
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

klobása se sýrem Camembert 15% (mléko, mléčné kultury, jedlá sůl, syřidlo, kulturní plíseň)

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890004586
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso80 %
sýr Camembert15 %
voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
vepřové střevo
dextróza
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E250 dusitan sodný
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1190 kJ / 100g
284.21 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy0.3 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

jemná chuť po sýru Camembert

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo o průměru min. 28 mm
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.03.2020 14:50:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.03.2020 14:50:04
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený