Tisk

Bavorské grilovací klobásky 200g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1476
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890001950
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso95 %
pitná voda
vepřové sádlo
skopové střevo
jedlá sůl
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření
extrakty koření
Přídatné látky
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1304 kJ / 100g
311.44 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy2.4 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny14 g/100g
Sůl2.10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch je suchý. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, připouští se příjemně kyselá, případně po použitém koření či ochucujících složkách.

Vůně jemná, případně po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná, případně roztíratelná

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, uzení studeným kouřem, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.05.2019 10:15:11
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.05.2019 10:15:11
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený