Tisk

Valašská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1780
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
757 01, Valašské Meziříčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód291349
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso90 %
pitná voda
jedlá sůl
česnek
koření
extrakty koření
dextróza
aroma
kouřové aroma
vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
883 kJ / 100g
210.89 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.1 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl2.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny s kořením. C

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po použitém koření a po uzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (90 %);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;
Přírodní střevo.

Technologický postup

Do předem připraveného štesu přimícháme prát, přidáme koření a promícháme v kutru. Narážíme do vepřových střev, klipsujeme, udíme, vaříme, vychladíme. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.10.2020 09:01:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.10.2020 09:01:08
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g