Šumavská hrubozrnná paštika
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Paštika / Terina |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0083 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0083/1790 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Roztíratelná paštika, na řezu pevná, s viditelnými kousky libového i tučného vepřového masa a kousky jater |
Předkladatel | |
Společnost | Maso West s. r. o. Za Mototechnou 1619/1 155 00, Praha 5 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 298499 |
Typ balení | polyamidové střevo hnědé barvy |
Velikost balení | 150 g |
Způsob distribuce výrobku | malooobchod |
Složení | |
vepřové maso | 37 % |
vepřová játra | 32 |
voda | |
sádlo syrové | |
bramborový škrob | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný) | |
rostlinná vláknina | |
dextróza | |
aroma | |
glukózový sirup | |
sušená zelenina (cibule) | |
škrob | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 575 - Glukono-delta-lakton | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1394 kJ / 100g | |
332.94 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 29 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g/100g | Sacharidy | 2.9 g/100g | z toho cukry | 2.1 g/100g | Bílkoviny | 11.0 g/100g | Sůl | 1.9 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu jemné dílo, charakteristické pro játrovou paštiku s viditelnými kousky vepřového masa, sádla a jater |
Vůně a chuť | Vůně a chuť: po vepřových játrech, přiměřeně slaná, jemně kořeněná, bez cizích pachů a příchutí |
Konzistence | Konzistence soudržná, přiměřeně tuhá a roztíratelná |
Nadstandardní parametry | Výrobek se vyznačuje vysokým obsahem vepřového masa a vepřových jater s vynikajícími chuťovými vlastnostmi. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti. V konzistenci je paštika jak krájitelná, tak následně roztíratelná. Surovina je pečlivě vybíraná a výhradně českého původu. Protože se tepelně ošetřuje při teplotě pod 80°C, lépe si uchovává vůni i chuť použitých surovin a koření. |
Technologický postup | 1. Příjem suroviny (CCP1) – zkontrolujeme sledované znaky |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah masa min. 37 hmot. %; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.09.2020 09:35:54 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.09.2020 09:35:54 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Klasa | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Smazaný |