Tisk

Šumavská hrubozrnná paštika

NázevHodnota
Cechovní normaPaštika / Terina
Číslo cechovní normy2016-08-08-0083
Číslo výrobku2016-08-08-0083/1790
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Roztíratelná paštika, na řezu pevná, s viditelnými kousky libového i tučného vepřového masa a kousky jater
masný výrobek tepelně opracovaný

Předkladatel
Společnost Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
155 00, Praha 5
c
Definice balení
EAN kód298499
Typ balenípolyamidové střevo hnědé barvy
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumalooobchod
Složení
vepřové maso37 %
vepřová játra32
voda
sádlo syrové
bramborový škrob
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
rostlinná vláknina
dextróza
aroma
glukózový sirup
sušená zelenina (cibule)
škrob
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 575 - Glukono-delta-lakton
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1394 kJ / 100g
332.94 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy2.9 g/100g
z toho cukry2.1 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu jemné dílo, charakteristické pro játrovou paštiku s viditelnými kousky vepřového masa, sádla a jater

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po vepřových játrech, přiměřeně slaná, jemně kořeněná, bez cizích pachů a příchutí

Konzistence

Konzistence soudržná, přiměřeně tuhá a roztíratelná

Nadstandardní parametry

Výrobek se vyznačuje vysokým obsahem vepřového masa a vepřových jater s vynikajícími chuťovými vlastnostmi. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti. V konzistenci je paštika jak krájitelná, tak následně roztíratelná. Surovina je pečlivě vybíraná a výhradně českého původu. Protože se tepelně ošetřuje při teplotě pod 80°C, lépe si uchovává vůni i chuť použitých surovin a koření.

Technologický postup

1. Příjem suroviny (CCP1) – zkontrolujeme sledované znaky
2. chladírenské uskladnění suroviny (CCP4) – zkontrolujeme sledované znaky
3. V kutru vyrobíme jemné dílo z jater, vody a masa a přídatných látek.
4. Přidáme na řezačce přetočené předvařené vepřové maso libové i tučné a předvařená játra a vše vymícháme v kompaktní dílo.
5. Narážíme do plastových obalů.
6. Výrobek se poté tepelně opracuje při teplotě 70°C až 80°C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C ve středu výrobku. Tato teplota musí působit ve středu výrobku minimálně 10 minut. (CCP5).
7. Výrobek se nechá vychladnout na teplotu v jádře výrobku max. +5°C (CCP7).
8. Výrobek se označí etiketou.
9. Chladírenské uskladnění výrobku (CCP4)
10. Příprava zboží k expedici a kompletace objednávek.
11. Nakládka zboží do předchlazeného nákladového prostoru vozidla.
12. Rozvoz zboží zákazníkům

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah masa min. 37 hmot. %;
Obsah tuku max. 30 hmot. %;
Obsah soli max. 2,5 hmot. %.

Uživatel
Vytvořeno30.06.2019 16:11:51
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.06.2019 16:11:51
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený