Tisk

Grill&Fun klobása chalupářská 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1295
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

masný polotovar

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, 140 00 Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód20108199
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso92 %
vepřové sádlo5 %
pitná voda
jedlá sůl
směs koření
sušená petrželová nať
dextróza
aroma
extrakty koření
bambusová vláknina
skopové střívko
Přídatné látky
E 325: Mléčnan sodný (Antioxidant, plnidlo, zvlhčující látka)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1150 kJ / 100g
274.66 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.7 g/100g
Sacharidy2.6 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl1.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

jemná chuť po koření a petrželi

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo o průměru min. 28 mm
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno28.01.2019 12:49:35
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.01.2019 12:49:35
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený