Tisk

Klobása s česnekem na gril tenká

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1392
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody s podílem česneku, bylinek a koření. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód20839185
Typ baleníPET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
klobása česnek KU
Složení
vepřové maso93 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
bramborový škrob
sušený ocet
česnek0.1 %
bylinky
směs koření
skopové střívko
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
E 301 - Askorbát sodný
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
994 kJ / 100g
237.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky18.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.2 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny20.6 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření).
Povrch suchý. Barva světle oranžová patrnými body po použitém koření.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, výrazněji kořeněná.
Vůně jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno27.02.2019 18:35:34
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.02.2019 18:35:34
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený