Tisk

Vinná klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1392
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary
Charakteristika výrobku

Vinná klobása ve skopovém střívku v souvislém pramenu s vyšším obsahem masa, bez alergenů, s vínem z hroznů a minimem aditiv (pouze 1 stabilizátor). Hmotnost cca 500g (3 ks v přepravce) a balené v ochranné atmosféře.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód289970
Typ baleníPET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso63 %
pitná voda
vepřové sádlo
hovězí maso4 %
bílé víno z hroznů3 %
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření a extrakty koření
cukr
přírodní aroma
skopové střívko
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
991 kJ / 100g
236.68 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.2 g/100g
Sacharidy1.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny11.6 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva smetanovo růžová, směs ve střívku homogenní.

Vůně a chuť

Chuť po tepelné úpravě přiměřeně slaná, lehce kyselá po víně. Vůně jemná, lehce kyselá a kořeněná.
Víno na chuti patrné, na skusu výrobek křehký, šťavnatý.

Konzistence

Konzistence měkká, poddajná.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Ze všech druhů normovaných surovin a pomocných látek se vykutruje jemné pojivé dílo, které se naráží do skopových střívek v souvislém pramenu. Naražený výrobek se balí do plastových misek do OA. Ihned po zabalení se převeze do chladírny, kde teplota nepřesáhuje +4°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 1,8%, obsah tuku do 24%.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno02.10.2019 16:24:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2019 16:24:39
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený