Vinná klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vinná klobása |
Číslo cechovní normy | 2019-11-04-0456 |
Číslo výrobku | 2019-11-04-0456/1392 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary |
Charakteristika výrobku | Vinná klobása ve skopovém střívku v souvislém pramenu s vyšším obsahem masa, bez alergenů, s vínem z hroznů a minimem aditiv (pouze 1 stabilizátor). Hmotnost cca 500g (3 ks v přepravce) a balené v ochranné atmosféře. |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 289970 |
Typ balení | PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 63 % |
pitná voda | |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | 4 % |
bílé víno z hroznů | 3 % |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
koření a extrakty koření | |
cukr | |
přírodní aroma | |
skopové střívko | |
Přídatné látky | |
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
991 kJ / 100g | |
236.68 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20.6 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.2 g/100g | Sacharidy | 1.6 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 11.6 g/100g | Sůl | 1.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva smetanovo růžová, směs ve střívku homogenní. |
Vůně a chuť | Chuť po tepelné úpravě přiměřeně slaná, lehce kyselá po víně. Vůně jemná, lehce kyselá a kořeněná. |
Konzistence | Konzistence měkká, poddajná. |
Nadstandardní parametry | Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů. |
Technologický postup | Ze všech druhů normovaných surovin a pomocných látek se vykutruje jemné pojivé dílo, které se naráží do skopových střívek v souvislém pramenu. Naražený výrobek se balí do plastových misek do OA. Ihned po zabalení se převeze do chladírny, kde teplota nepřesáhuje +4°C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Teplota 0 až +4°C. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.11.2019 10:49:01 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.11.2019 10:49:01 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |