Tisk

Bratwurst 330 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná - bílá, vařená
Číslo cechovní normy2019-05-09-0429
Číslo výrobku2019-05-09-0429/2055
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Klobása tepelně opracovaná – bílá, vařená

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590421038475
Typ balenívakuové balení
Velikost balení330 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso78 %
pitná voda
vepřové sádlo
bramborový škrob
kolagenní střevo
jedlá sůl
extrakty koření
sušená petrželová nať
aroma
Přídatné látky
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1082 kJ / 100g
258.42 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.3 g/100g
Sacharidy2.9 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl2.19 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk.

Povrchový vzhled – výrobek světlé (bílé) barvy. Povrch je lesklý, hladký. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, jemně kořeněná.
Vůně – příjemná.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa min. 85 %;
  • přírodní střevo  i kolagenní střevo;
  • obsah soli max. 1,9 g/100g;
  • obsah tuku max. 30  g/100g;
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.
  • omezení přídatných látek na: kyselina askorbová, erythorban sodný askorbát sodný, kyselina citrónová, trifosforečnany
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

 

technologický obal, kalibr střeva min. 18 (přírodní i kolagenní)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno14.02.2020 12:39:24
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.02.2020 12:39:24
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený