Tisk

Valašská krkovice

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1748
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah čistých svalových bílkovin min.16%.
Třída jakosti-nejvyšší.

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód292326
Typ balenívakuově balené
Velikost balení0.8 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso87 %
pitná voda
jedlá sůl
česnek
cukr
šunkové aroma
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
992 kJ / 100g
236.92 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.5 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je na povrchu kaštanově hnědé barvy, na řezu je růžová svalovina, jednotlivé svaly jsou odděleny tukovou vrstvou.

Vůně a chuť

Chuť a vůně je příjemná, typická po uzeném mase.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (87 %);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Jednotlivé kusy nastříkneme, vymasírujeme a necháme s česnekem odstát. Následně věšíme na udírenský koš a poté tepelně opracujeme uzením a vařením. Po vychlazení se vakuově balí do plastové folie a etiketuje

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.06.2019 20:02:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.06.2019 20:02:36
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený