Tisk
Valašská krkovice
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Maso plně tepelně opracované |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/1748 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MP Krásno, a.s. Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou 757 01, Valašské Meziříčí Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 292326 |
Typ balení | vakuově balené |
Velikost balení | 0.8 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 87 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
česnek | |
cukr | |
šunkové aroma | |
kouřové aroma | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
992 kJ / 100g | |
236.92 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 5.5 g/100g | Sacharidy | 1.5 g/100g | z toho cukry | 0.9 g/100g | Bílkoviny | 14.0 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek je na povrchu kaštanově hnědé barvy, na řezu je růžová svalovina, jednotlivé svaly jsou odděleny tukovou vrstvou. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně je příjemná, typická po uzeném mase. |
Konzistence | Konzistence je soudržná. |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa (87 %); |
Technologický postup | Jednotlivé kusy nastříkneme, vymasírujeme a necháme s česnekem odstát. Následně věšíme na udírenský koš a poté tepelně opracujeme uzením a vařením. Po vychlazení se vakuově balí do plastové folie a etiketuje |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.10.2020 09:47:37 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.10.2020 09:47:37 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |