Tisk

Gothajský salám

NázevHodnota
Cechovní normaGothajský salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0057
Číslo výrobku2015-12-22-0057/1135
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

vařený salám

Předkladatel
Společnost Masoeko s.r.o.
Kunčice 243
561 51, Letohrad
Česká republika
Definice balení
EAN kód2902066002807
Typ balenípřepravka E2
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso42 %
vepřové hřbetní sádlo24 %
hovězí maso20 %
vepřové kůže až 5 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E 120 - Košenila
E 211 - Benzoát sodný
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1209.8 kJ / 100g
288.94 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.8 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry1.13 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek masově růžové barvy. Spojka je jemně vypracovaná. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Špeková mozaika je nepravidelně rozdělena a nesmí z nákroje vypadávat, Velikost jednotlivých zrn špeku je převážně o průměru do 8mm. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři propustném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: jemně kořeněná, přiměřeně slaná. Výrobek je na skusu křehký.
Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

pružná,soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa;
Povinné zastoupení hovězího masa;
Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Vybraná surovina spolu s kořením je vložena do kutru a následně vymíchána do požadované teploty a poté je přidáno hřbetní sádlo a seknuto na určenou zrnitost. V nákroji je vložka je nesouměrně rozložená. Dílo je naraženo do plastového obalu a tepelně opracováno

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.09.2018 15:35:18
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2018 15:35:18
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený