Tisk

Gothajský salám

NázevHodnota
Cechovní normaGothajský salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0057
Číslo výrobku2015-12-22-0057/1135
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

vařený salám

 

upřesnění energetické hodnoty:

na obale je uvedená energetická hodnota v kcal: 292,1 kcal/100 g

Předkladatel
Společnost Masoeko s.r.o.
Kunčice 243
561 51, Letohrad
Česká republika
Definice balení
EAN kód2902066002807
Typ balenípřepravka E2
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso42 %
vepřové hřbetní sádlo23 %
hovězí maso20 %
vepřové kůže až 5 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E 120 - Košenila
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1209.8 kJ / 100g
288.94 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.8 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0.13 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek masově růžové barvy. Spojka je jemně vypracovaná. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Špeková mozaika je nepravidelně rozdělena a nesmí z nákroje vypadávat, Velikost jednotlivých zrn špeku je převážně o průměru do 8mm. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři propustném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: jemně kořeněná, přiměřeně slaná. Výrobek je na skusu křehký.
Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

pružná,soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa;
Povinné zastoupení hovězího masa;
Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Vybraná surovina spolu s kořením je vložena do kutru a následně vymíchána do požadované teploty a poté je přidáno hřbetní sádlo a seknuto na určenou zrnitost. V nákroji je vložka je nesouměrně rozložená. Dílo je naraženo do plastového obalu a tepelně opracováno

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno26.08.2020 20:19:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.08.2020 20:19:26
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g