Gothajský salám
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Gothajský salám |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0057 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0057/1135 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | vařený salám
upřesnění energetické hodnoty: na obale je uvedená energetická hodnota v kcal: 292,1 kcal/100 g |
Předkladatel | |
Společnost | Masoeko s.r.o. Kunčice 243 561 51, Letohrad Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2902066002807 |
Typ balení | přepravka E2 |
Velikost balení | 2.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 42 % |
vepřové hřbetní sádlo | 23 % |
hovězí maso | 20 % |
vepřové kůže | až 5 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
E 120 - Košenila | |
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti) | |
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant) | |
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant) | |
E 330 - Kyselina citrónová | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1209.8 kJ / 100g | |
288.94 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 27.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 9.8 g/100g | Sacharidy | 1.1 g/100g | z toho cukry | 0.13 g/100g | Bílkoviny | 13.0 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek masově růžové barvy. Spojka je jemně vypracovaná. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Špeková mozaika je nepravidelně rozdělena a nesmí z nákroje vypadávat, Velikost jednotlivých zrn špeku je převážně o průměru do 8mm. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři propustném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: jemně kořeněná, přiměřeně slaná. Výrobek je na skusu křehký. |
Konzistence | pružná,soudržná |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa; |
Technologický postup | Vybraná surovina spolu s kořením je vložena do kutru a následně vymíchána do požadované teploty a poté je přidáno hřbetní sádlo a seknuto na určenou zrnitost. V nákroji je vložka je nesouměrně rozložená. Dílo je naraženo do plastového obalu a tepelně opracováno |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 26.08.2020 20:19:26 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 26.08.2020 20:19:26 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |