Tisk

K – Purland Gazdovská slanina PULT

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1043
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

použitá solicí směs:
jedlá sůl kamenná, konzervant E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286678
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok bez kosti95 %
voda
solicí směs
kmín
dextróza
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E250 dusitan sodný
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415 - Xanthan
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2370 kJ / 100g
566.04 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky58 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18.0 g/100g
Sacharidy5.2 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny8.0 g/100g
Sůl1.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, po kmínu, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Z vykoštěných vepřových boků s kůží se nakrájí napříč pruhy o šířce cca 5 – 8cm.Výchozí surovina se nastříkne lákem z dusitanové solicí směsi, na závěr masírování se přidá celý kmín, zavěsí se pomocí motouzu nebo uloží na rošty, tepelně se opracuje a zaudí do zlatohnědé barvy. Po vychlazení se vakuově zabalí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 95 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 13:08:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 13:08:04
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený